Nelia

Inavelsgrad kombinationen Nelia/Tasso 0,3%

Humbledoes Wilda Skrållan "Nelia" 20100326

HD A Ed 0 gPra ++ Öga Y-Söm, inget avelshinder då hon paras med fri individ allt enligt rekomendationer från SKK. Öga Ua 2013. Utställd med Exc på rasspecial.

Nelia är en tik som inte oroas över mycket, hon tar livet för det mesta med en klackspark!

Vi har gått kurs i agility, lydnad och spår. Med goda vänners hjälp har vi även provat på rallylydnad. Det som är gemensamt för alla aktiviteterna är att Nelia tar sig an det vi hittar på med glädje och inlevelse. Hon är en riktig allround hund.

Nelias mamma Wilda är vår första avelstik och hon är med sina snart 11 år & 3 stora valpkullar lika busig och glad som när hon var unghund och levererar oss skratt dagligen! Pappa Cambouis från Frankrike går också in på sitt 11:e år. Nelias mormor Quiny blev gott och väl 12 år och var en pigg och frisk tik.

Fotoalbum

IMG_2085
IMG_1407
Neliaag
DSC_0117

 

 Tasso4

 Twinflowers Il Tasso Az Tobi JEUW 15, No Uch Nord Jv 15 SE uch

HD B Ed 0 Öga Ua gPra ++ avelsbedömd

Så här beskriver matte Tova sin Tasso

Tasso är en otroligt levnadsglad kille som tar allt här i livet med glimten i ögat. Han bor ihop med två andra hanhundar, tränar både lydnad, rallylydnad, nosework och spår. Han älskar att jobba även om han ibland tycker att hans matte är lite för långsam och han då hittar på egna övningar under tiden Tasso är helt övertygad om att han är jordens mittpunkt och ser det som en självklarhet att alla borde vilja hälsa på honom men är ändå uppmärksam på signaler och tränger sig inte på dom få som kan motstå hans charm Han är en mycket aktiv hund och flockens clown - men älskar samtidigt långa sovmorgnar som då tillbringas i sängen med huvudet på kudden.
Mormor Chitsa är 12 år och vid mycket god vigör, mamma Kachina 7 år, pappa Tobi 11 år

 

 

 

   

 

Fotoalbum

tasso3
Tasso2
Tasso1
Tasso7
Tasso6
Tasso5