Hänt med hund

22. sep, 2021

Nu är det bara 3 veckor kvar sedan kommer de efterlängtade valparna.

I aug åkte vi till holland för att återse Tukker och en parning med Ottilia. De har haft date innan och tycker verkligen om varandra. Återseendet blev lyckat med parning och mycket lek och gos mellan de två. Vi njöt även av några fantastiska sommardagar med utflykter till Meppel Zwolle mm. 

Ottilia visade tidiga tecken på dräktighet men man vet aldrig, den 9 sept fick vi dock bekräftat att där frodas ett gäng valpar i magen. Helt underbara nyheter för oss 

12. mar, 2019

12. mar, 2019

Jag är så glad ultraljudet idag visade att Pärla är dräktig. Jag var till stor del säker redan innan men det är alltid trevligt att få det bekräftat. Så nu fortsätter vi att vänta och längta efter små godingar ❤. Pärla börjar bli ganska rund om  magen redan och aptiten är där definitivt inget fel på, hittills inget illamående hon mår prima.

9. mar, 2019

Morgonen började med ösregn, så typiskt när vi planerat att ge oss ut på Romeleslingan för att sedan avsluta dagen med kaffe hos svärmor & svärfar. Vid 11 duggade det bara så regnkläder på sedan gav vi oss av. När vi ändå passerade Sjöbo så passade vi på att besöka Haraldsson auktioner för att spana in lite som vi funnit intressant på nätet. Snälla och tålmodiga hundar väntade i bilen. När vi parkerat bilen vid slingan så var det uppehållsväder iaf men det blåste rått och kallt. Ja hundarna brydde sig inte om det förstås de var lika studsiga och glada som vanligt. Slingan bjöd på ganska branta stigningar och likaså nedför. Det var till att balansera på stenar & rötter på flera ställen, extra knepigt när det var rejält blött och lerigt. Latmasken fick sitt vill jag lova och jag lyckades nästan hålla mig upprätt hela rundan. Tappade fästet när jag gick nerför och kasade en bra bit dock fastande ena foten i leran och det brände till vid ankeln och det gör det fortfarande. Hundarna klarade slingan galant och Tok-Lova hoppade och studsade från sida till sida, upp och ner på stenar, röse mm och fick Aramis med sig på en del av upptågen. Tur vi har långa läderkoppel till dem, så de kan röra sig lite mer. Damerna Nelia & Pärla förde sig med lite mer värdighet under promeanden och överlät tokigheterna till unghundarna.Väl uppe på Romeleåsen så var det en underbar utsikt och skönt att stanna en stund för att hämta andan. Just som vi kom upp så tittade solen fram om än bara en liten stund och då kunde man ana att våren inte är så långt borta. Trötta, blöta och smutsiga kom vi till bilen och det var skönt att sätta igång "rumpvärmaren" för att värma sig. Hundarna kan man säga var allt annat än rena & torra. Tjock filt att ligga på där bak så de kunde torka till lite. Sedan bar det av till svärmor och efterlängtad fika. När vi steg in så undrade hon var är hundarna? De får ligga kvar i bilen, jag lovar du vill inte ha in dem. A ja sa hon och tyckte lite synd om dem. Men jag försäkrade att de fått ny torr filt innan vi gick in och vatten så det gick ingen nöd på dem. Väl hemma var det till att duscha alla 4 lurvbollarna, brukar undvika schampo men idag gick det inte. Nyduschade och granna så blev det lite lördagsgott sedan sov de så gott. Slingan tog inte bara på oss jag tror minsann de 4-benta också kände av den.

3. mar, 2019

Lite lagom tidigt gav vi oss av för att träffa Schappar och deras hussar/mattar på Lyby hundhall. Ringträning stod på schemat för dagen. Det var Region syd Sv Schapendoesklubben med Cecilia som arrangör som stod för dagens initiativ till ringträning. Vi tränades både individuellt, blev filmade och fotograferade samt tränade i grupp precis som på utställning. Lova har mycket glädje och energi men jag fick henne att ha alla tassarna i marken samtidigt. Att stå på bord har inte varit en favorit men idag släppte det och hon formligen studsade upp på bordet i ett riktigt scchappehopp. Förmiddagen var mycket nyttig och lärorikt för både mig och Lova. Att se sig på film och se hur man själv agerar. Fika hann vi också med nog så viktigt och trevligt, de goda kakorna stod Sofia Doebies matte för. En halvtimme efter lunch bar det hemåt Lova sov nöjt där bak, många intryck hade gjort henne aningen trött.

På eftermiddagen blev det långpromenad i byn med Aramis. Vi gjorde olika balansövningar på lite olika saker en papperskorg bl a. Vi gick genom parken där änderna stod mitt på gångstigen men vi passerade och Aramis sa inte ett knyst. Vi stannade till vid parkeringen bak Ingos och körde lite rallymoment, busade, satte oss på en bänk och myste innan vi gick den sista kilometern hemåt. Nu är tanten här lite slut i kroppen så en kopp the, smörgås och soffhäng blir det resten av kvällen.